Sirovi koluti

Teden medenih sladic v Ljubljani, 1. - 8. oktober 2016

Slaščičarski mojstri bodo v tem tednu za vas pripravljali celo simfonijo sladic, ki jim bo kraljeval med. Sladice bodo narejene iz darov zgodnje jeseni, ki so jih pridelali na okoliških kmetijah (med, sadje, orehi, mlečni izdelki …).

MEDENI VRTILJAK – ajdova palačinka z medom in orehi, medeni
mafini, pita s skutno-medenim nadevom in medena čokoladna pena
OPOJ SRCA – zdrava sladica za vse letne čase
MEDENI POZDRAV JESENI – pečeno jabolko z orehi in medom ter skutno-medene palačinke
PANJ – medeni biskvit s hruškami in angleško kremo
MEDENO JUTRO – praženi ovseni kosmiči, napojeni z jabolčnim
sokom, navadnim ali sadnim jogurtom, s svežim ali suhim sadjem
in sladkani z medom
MEDENE SANJE – sladica, postrežena v kozarčku, s plastmi črnega biskvita, hruškove čežane, nasekljanimi orehi in medenim prelivom
Kam se odpraviti na sladko razvajanje pa odkrijte tu: http://file:///C:/Users/NATASAS/Downloads/medeni_dan.pdf
Namen Tedna medenih sladic v Ljubljani je spodbujanje vključevanja lokalno pridelane hrane v gastronomsko ponudbo. Organizatorji so zadruga Jarina – kratka oskrbna veriga s kakovostno lokalno pridelano hrano, Turizem Ljubljana in Odsek za razvoj podeželja, Oddelek za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana.