Od Zrna do Kruha: Spoznavanje Procesa Pridelave in Predelave Žita
Ste se kdaj spraševali, kako poteka proces pridelave in predelave žita do kruha, ki ga uživamo vsak dan? Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku "Od zrna do kruha", kjer bomo skupaj raziskovali celotno pot, ki jo prehodi žito od njive do mize.
Na dogodku boste imeli priložnost:
- Spoznati različne vrste žit.
- Sodelovati pri mletju žita v mlinu na kamen
- Spoznati postopke mletja moke in peke kruha.
- Okušati sveže pečen kruh in druge pekovske izdelke.
Marca, ko bo tudi na kmetiji Pr' Črnet čas za setev, navdušite svoje učence z drugačno učno uro in posebno malico s kruhom ali žemljicami iz moke, zmlete v mlinu na kamen.
Dogodek je namenjen vsem starostnim skupinam, še posebej pa so dobrodošli otroci, ki bodo skozi interaktivne delavnice spoznavali pomen in procese pridelave hrane.
Ponudba velja do konca marca, za termin obiska se dogovorimo ob vašem naročilu.
Projekt Zdrava Slovenija sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.