Flancati

MAJSKA SREČEVALNICA Z LILI MAHNE

V ponedeljek, 6. maja 2024, smo v trgovinici Jarina v Dobu pri Domžalah izvedli majsko Srečevalnico okusov. Tokrat smo imeli čast gostiti Lili Mahne, izkušeno poznavalko slovenske kulinarične dediščine in zbirateljico starih tradicionalnih zeliščnih receptov. Lili Mahne, ki prihaja s Cerkniškega, je udeležencem predstavila svoje bogate izkušnje in znanje s področja razvijanja podjetništva v povezavi z razvojem podeželja, kar uspešno uresničuje tudi na lastni kmetiji.

SREČEVALNICA OKUSOV NA JARINI

Vsak prvi ponedeljek v mesecu je v trgovini Jarina čas za posebna kulinarična srečanja, ki jih preprosto ne smete zamuditi. Srečanja z novimi okusi, imenovana "Srečevalnica okusov", prinašajo sveže ideje, uporabne nasvete in praktične trike, kako izboljšati svoje domače jedilnike. Dogodki so zasnovani tako, da se udeleženci naučijo nečesa novega in hkrati uživajo v ustvarjanju okusnih jedi, ki jih lahko odnesejo s seboj domov.

Degustacija Prigrizkov iz Divje Superhrane z Lili Mahne

V torek, 16. aprila, se je v trgovinici Zadruge Jarina na Ulici 7. avgusta 9 v Dobu pri Domžalah odvila posebna degustacija prigrizkov iz divje superhrane, ki jo je vodila priznana zbirateljica tradicionalnih zeliščnih receptov in interpretatorka kulinarične dediščine, Lili Mahne.

Zgodnje jagode in šparglji že v Jarinini ponudbi

Jarina, zadruga za razvoj podeželja bo v torek gostila Lili Mahne, ki prihaja s Cerkniškega in je zbirateljica starih tradicionalnih zeliščnih receptov ter interpretatorka kulinarične dediščine, divje hrane in zelišč. Lili Mahne ima bogate izkušnje s področja razvijanja podjetništva v povezavi z razvojem podeželja, kar je uspešno prenesla tudi v prakso na lastnih kmetijah.

PREBERITE VEČ

Učenci OŠ Črnuče navdušeni nad dogodkom "Od zrna do kruha"

15. marca smo na OŠ Črnuče izvedli izjemno uspešen dogodek "Od zrna do kruha", ki je bil namenjen učencem, da se pobliže spoznajo s procesom pridelave in predelave žit. Dogodek je bil organiziran v okviru projekta "Zdrava Slovenija" in je bil namenjen ozaveščanju o pomembnosti lokalno pridelane hrane ter ohranjanju tradicionalnih metod pridelave.

Tatjana Buzeti, ekološka zeliščna kmetija Vidov Brejg: “Prednost pri pridelavi zelišč je ravno v tem, da lahko uporabimo zemljo različnih kakovosti”

Tatjana Buzeti je nosilka kmetije in dopolnilne dejavnosti na kmetiji VIDOV BREJG na Goričkem, kjer razvija ekološko ponudbo zelišč v duhu ohranjanja naravne in kulturne dediščine. K temu je botroval tudi status kmetije, ki je pod spomeniškim varstvom. Je na odlični poti, da postane kmetija ekonomsko vzdržna na dolgi rok, kljub pričujočim podnebnim spremembam, s katerimi se srečujemo zadnje desetletje.

PREBERITE VEČ 

Od Zrna do Kruha: Spoznavanje Procesa Pridelave in Predelave Žita

Ste se kdaj spraševali, kako poteka proces pridelave in predelave žita do kruha, ki ga uživamo vsak dan? Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku "Od zrna do kruha", kjer bomo skupaj raziskovali celotno pot, ki jo prehodi žito od njive do mize.

Degustacija specialnih krofov in kruha s tatarsko ajdo iz ekološke pekarne Deveta vas

Pisalo se je leto 2022, ko smo vam predstavili Matjaža Magajna, ki je pred več kot desetimi leti v vasici Podvin v Savinjski dolini sprejel izziv in se z odkupom opuščene pekarne z nekaj peki podal v izdelavo slastnih krušnih dobrot na star, tradicionalen način. Izjemna ljubezen, če ne celo strast do dobrega, hrustljavega in dišečega kruha ga je gnala do trdega dela in nadaljnjega raziskovanja v želji, da bi strankam ponudili zdrav in domač kruh, ki ga pečejo v lastnih pečeh.

PREBERITE VEČ  

Zadruga Jarina iz Doba pri Domžalah išče novega sodelavca

Zanesljiva zelena zaposlitev za nedoločen čas z občutkom za naravo in ljudi

Degustacija večkrat nagrajenega ekstradeviškega oljčnega olja

Mladi oljkar Danijel Stojkovič Kukulin prihaja iz Kopra, kjer v slovenskem delu Istre obdeluje že več kot tristo oljčnih dreves. V kratkem namerava nasad oljk še povečati za dodatnih 150 dreves. Danijel Stojkovič Kukulin, po izobrazbi doktor molekularne genetike in biotehnologije, se je v pridelovanju oljk znašel bolj kot ne slučajno, saj je podedoval manjši oljčnik, ki mu je sčasoma ponudil priložnost, da je lahko iz hobija postopoma razvil tudi dejavnost. Osvojeno znanje, trdo delo, izkušnje in pa vztrajnost so ga pripeljale do številnih nagrad in priznanj, ki jih je prejel za ekstradeviško oljčno olje, katero močno odstopa od olj, kakršnih smo bili vajeni.

|< <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...  /14 >> >|