Jabolke

Degustacija Prigrizkov iz Divje Superhrane z Lili Mahne

V torek, 16. aprila, se je v trgovinici Zadruge Jarina na Ulici 7. avgusta 9 v Dobu pri Domžalah odvila posebna degustacija prigrizkov iz divje superhrane, ki jo je vodila priznana zbirateljica tradicionalnih zeliščnih receptov in interpretatorka kulinarične dediščine, Lili Mahne.

Uspešen Dogodek z Bogato Udeležbo
Med 10. in 12. uro se je trgovinica napolnila z obiskovalci, ki so želeli izkusiti edinstvene kulinarične mojstrovine Lili Mahne. Njeni prigrizki, okrašeni z živopisnimi cvetlicami in tradicionalnimi zelišči, so bili prava paša za oči in okusne brbončice.

Posebnosti Degustacije
Lili Mahne, ki ima bogate izkušnje s področja razvijanja podjetništva v povezavi z razvojem podeželja, je obiskovalcem predstavila različne jedi, pripravljene iz lokalnih in sezonskih sestavin. Med njimi so bili tudi zgodnje jagode z družinske kmetije Bostole ter EKO šparglji s kmetije MIŠ. Obiskovalci so lahko poskusili tudi druge sveže pridelke iz redne ponudbe Zadruge Jarina, kot so EKO pomaranče, EKO limone, EKO topaz in raznovrstna jabolka izbrane kakovosti.

Izjave Obiskovalcev
Obiskovalci so bili navdušeni nad okusom in izgledom prigrizkov. Mnogi so izpostavili, kako dragoceno je bilo pridobiti nova znanja in izkušnje iz prve roke. "Degustacija je bila prava poslastica. Lili Mahne je resnično mojstrica svojega področja, njeni prigrizki pa so bili ne samo lepi na pogled, temveč tudi izjemno okusni," je povedala ena od udeleženk.

Dogodek je bil odlično sprejet in je dodatno utrdil trgovinico Zadruge Jarina kot priljubljeno stičišče za vse, ki cenijo kakovost, svežino in poznano poreklo hrane. Degustacije takšne vrste niso le priložnost za okušanje izvrstnih jedi, temveč tudi za izmenjavo znanj in izkušenj ter spoznavanje bogate kulinarične dediščine Slovenije.

Hvala vsem, ki ste se udeležili dogodka in prispevali k njegovemu uspehu. Veselimo se že prihodnjih srečanj in okusnih doživetij.

Projekt Zdrava Slovenija sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.